شهر یزد مرکز استان یزد و یکی از زیباترین شهرهای ایران است که هر سال گردشگران ایرانی و خارجی زیادی به آن سفر میکنند. این شهر بخاطر معماری خاص، بافت شهری و بادگیرهایش در جهان معروف است. در سفر به هر شهری، خوردن غذاهای سنتی آن شهر و آشنایی با فرهنگ مردم به اندازه بازدید از آثار تاریخی لذتبخش و با ارزش است. غذاهای سنتی یزد هم آنقدر متنوع و خوشمزه هستند که در سفر به این شهر نمیتوان به سادگی از کنار آنها عبور کرد. در این مقاله ده تا از غذاهای محلی یزد و سه غذای محلی شهر اردکان را که با ارده محلی اردکان درست میشوند معرفی کردهایم. حتماً تا پایان این مقاله دوردور مگ همراه ما باشید و اگر به این شهر زیبا سفر کردید خوردن این غذاها را هم از دست ندهید.
غذاهای سنتی یزد
– آش شولی
یکی از معروفترین غذاهای سنتی شهر یزد «آش شولی» است. در این آش از چغندر و سبزی (شامل اسفناج، شوید، تره، جعفری و شنبلیله) استفاده شده است.
برای پخت این آش چغندر نیمپز، عدس و سبزی خرد شده را میپزند. سپس پیاز داغ را که به همراه زردچوبه و نعنا تفت داده شده است به آن اضافه میکنند.
کمی آرد را هم با آب مخلوط میکنند و به همراه آب جوش به آش اضافه میکنند و صبر میکنند تا خوب جا بیفتد. در انتها نمک و فلفل را به آش اضافه میکنند. چاشنی این آش رب انار یا سرکه است و با نعنا داغ و پیاز داغ آن را تزئین میکنند.
– قیمه نخود
قیمه غذایی است که پای ثابت سفره ایرانیان است. قیمه نخود هم یک نوع خورشت قیمه است که یزدیها میپزند و جزو خوشمزهترین غذاهای محلی یزدیها به شمار میآید.
تنها تفاوت قیمه نخود یزدی با قیمه معمولی این است که به جای لپه از نخود در طبخ این خورشت استفاده شده است. نخود، گوشت، پیاز، لیموعمانی، رب گوجه فرنگی و ادویه مواد تشکیلدهنده این غذا هستند. گاهی برای خوشطعمتر شدن این خورشت به آن پودر هل، چوب دارچین و زنجبیل اضافه میکنند.
dordor
درباره این سایت